За Проекта

ДО ПОСЛЕДЕН ЗЪБ е пост-апокалиптичен роман, действието в който се развива в София, България, средата на 2020, малко след началото на Епидемията. 

Никой не знае какво се случва със света, но нещата видимо не отиват на добре. Няколко изгубени души са случайните оцелели, които бродят немили , недраги и безкрайно изплашени по улици, покрити с трупове и обитавани от уродливи същества. Смъртта дебне иззад всеки ъгъл. Няма място за шеги, но въпреки това, типично по български, те се смеят. Дали това е началото на края или краят вече е дошъл? Ще изгрее ли светлина, ако продължат да пълзят през тунела? 

Всяка следваща седмица, ще разкриваме малко по малко историята. 

Глава по глава, епизод по епизод и така… ДО ПОСЛЕДЕН ЗЪБ

ДО ПОСЛЕДЕН ЗЪБ се роди като мрачна фантазия тип „най-лош възможен сценарий“ в главата на Тео Чепилов (автор на СИТУАЦИЯ след СИТУАЦИЯ, един от създателите на ПОД ПРИКРИТИЕ и като цяло дълбоко травмирана пост-квартална личност). Заедно с неговия вечен партньор в престъпленията КИРИЛ ХРИСТОВ (продуцент, познат от една телевизия и напълно непознат като софтуерен инженер), привлякоха Краля на мрака СТЕФАН СТОЕВ (Shemale Zero), който майсторски визуализира тъмнината на думите, без се да изгуби иронията. 

Крайният резултат е микс от няколко западни сай-фай жанра в нещо родно и надяваме се… уникално. Има стийм пънк, има дизел пънк, има биопънк….това тук е панелен пънк!

ДО ПОСЛЕДЕН ЗЪБ е една продукция на РИБА КИТ ПРОДЪКШЪНС

Автор: Тео Чепилов

Продуценти: Тео Чепилов и Кирил Христов

Илюстрации: Стефан Стоев

Лого: Стефан Стоев и Калина Филкова

Уебсайт: Кирил Христов / Webflow